Ruuviperustukset

Ruuviperustusmenetelmä on tehokas esivalmisteltu perustamistekniikka, joka sopii kaikkiin sokkelityyppeihin sekä laatoille tai harkoille rakennettaessa. Mikäli ruuviperustuksen pituus on yli 3 metriä, sitä on suunniteltaessa käsiteltävä ruuvipaaluna.

Perustusmenetelmä on edullinen ja nopea, ja se soveltuu hyvin myös talvirakentamiseen. Routaeristykset voidaan välttää kiertämällä perustuksen alalaippa routarajan alle.

Menetelmä mahdollistaa kaavoituksen ja rakentamisen alueille, joita on perinteisen rakennustekniikan keinoin pidetty rakentamiseen kelpaamattomina.

Ekologisesti kestävä; massiivisia maansiirtotöitä ei tarvita. Ruuviperustus soveltuu myös uudelleenkäytettäväksi, sillä perustus on mahdollista kiertää ylös ja käyttää uudelleen.

Perustaminen voi tapahtua sulaan tai jäätyneeseen maahan, kaivamatta, valmista ruuviperustuselementtiä käyttäen. Ruuviperustus etenee maaperään melko pienellä voimalla. Asennus on mahdollista myös kiviseen maahan ja asfaltin läpi. Routaeristämistä ei tarvita, kun ruuviperustuksen laippaosa kierretään routarajan alapuolelle.